Het hoofdbestanddeel Asparagine...

Aminozuren

Men onderscheidt essentiële aminozuren en niet-essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren worden niet door het menselijk lichaam aangemaakt en moeten derhalve uit het voedsel of uit aanvullingen worden gehaald. De niet-essentiële aminozuren worden echter wel in het lichaam aangemaakt. Daarvoor zijn een groot aantal stofwisselingsprocessen verantwoordelijk.

Afvalstoffen en een kater

Eén van de door het lichaam aangemaakte niet-essentiële aminozuren is Asparagine dat zijn naam dankt aan de asperge waar het van gemaakt wordt. Extra inname van Asparagine kan gunstig zijn, ondanks dat het lichaam Asparagine zelf aanmaakt. Het verwijdert namelijk gifstoffen uit het lichaam en speelt dan ook een belangrijke rol bij de afbraak van afvalstoffen die bij het gebruik van alcohol horen. Daarmee kan een kater voorkomen worden.

Blokkade in het afbraakproces

Naarmate er meer van dergelijke afvalstoffen moeten worden afgebroken, is er meer Asparagine nodig. Het lichaam maakt verhoudingsgewijs te weinig van de natuurlijke stof Asparagine aan en hierdoor ontstaat er een blokkade in het afbraakproces. Paraxine bevat Asparagine en heft daardoor deze blokkade op zodat er een snellere ontgifting kan plaatsvinden.

Informatie over Asparagine

Op internet is veel informatie over aminozuren te vinden, een rapport van de Gezondheidsraad kunt u hier downloaden. U mag mag per dag 4.4 gram Asparagine gebruiken. Zes capsules, de maximale dagdosis, bevatten samen iets minder dan 4.0 gram en daarmee blijft u royaal onder de aanbevolen grens van 4.4 gram Asparagine per dag.